Ons aanbod
Onze aanpak
Over ons
Hulp & contact
Energie.be NV   -   BE 0476.243.769   -   Koning Albert II-laan 7, 1210 Brussel   -   support@energie.be
Ons aanbod

Een scherp groen tarief, jaar na jaar.
Zo zit je levenslang goed bij Energie.be.


Hoe houden we onze prijs zo laag?

Betalen voor overbodige services die je niet gebruikt? Niet bij ons. Wij bieden één scherp vast en variabel tarief, that’s it.
Enkel een snelle en efficiënte digitale klantendienst. Want zonder callcenter houden wij onze kosten, en dus ook die op jouw factuur, zo laag mogelijk.
Nee, wij doen niet aan dure reclamecampagnes. Nee, wij hebben geen website vol toeters en bellen. Goed, toch? Zo besparen wij kosten. En daar kan jij van meegenieten.

Is Energie.be blijvend goedkoop?

Dat ons tarief scherp is, kan je elke maand nagaan op de V-test. Je vindt ons sowieso in de top!

Elke maand de V-test uitvoeren? Steek je energie liever in wat echt telt. Hiernaast zie je een overzicht van de jaarlijkse evolutie van ons variabel tarief vs. de markt. Zoals beloofd: een scherp energietarief, jaar na jaar.

Elk jaar switchen van energieleverancier? Dat is verleden tijd! Eens je voor Energie.be kiest, zit je levenslang goed.
Gemiddelde jaarlijkse besparing bij Energie.be (V-test)

En daarbovenop zeker van een duurzame impact

Groen is meer dan groene energie. Vanzelfsprekend wordt onze energie opgewekt uit Belgische zon- en windparken. Daarbovenop is onze dienstverlening volledig digitaal en bieden we de mogelijkheid om de impact van de CO2-uitstoot van jouw gasverbruik te compenseren door bomen te planten.

Door deze bomen te planten geven we iets terug aan de natuur voor de negatieve impact van ons gasverbruik.
De toekomst is duurzaam

Prijs berekenen

Nog niet overtuigd? Doe een simulatie
en ontdek hoeveel jij kan besparen!


Tariefkaarten

Graag wat meer info over onze scherpe tarieven?
Check dan zeker onze tariefkaarten.

ParticulierProfessioneel
Variabel
Vast

Veelgestelde vragen
Hoe is de prijs opgebouwd?
Je voorschotbedrag bestaat uit de energiekost, net- en distributiekosten, taksen en heffingen voor groene energie.  De energiekost is de enige kost waar een leverancier invloed op heeft. Dit is de prijs van energie zelf en is opgebouwd uit de aankoopprijs van energie en een marge voor de leverancier om alles draaiende te houden.  De net- en distributiekosten zijn de kosten die betaald moeten worden om de infrastructuur van het net en bijhorende diensten te mogen gebruiken.  Taksen worden bepaald door de overheid. Dit houdt onder anderen 6% btw in.  Heffingen voor groene stroom is de bijdrage die betaald wordt om groene stroom aan te kopen. Let op: je voorschotbedrag is een inschatting van de totale kosten. De effectieve kosten worden jaarlijks berekend bij de afrekening. Meer info daarover vind je hier.
Welke prijs is van toepassing gedurende mijn contract?
Dit hangt af of je een vast of variabel tarief hebt. Bij een vast tarief betaal je steeds dezelfde vaste prijs voor jouw energie. Deze prijs kan je terugvinden op de tariefkaart in jouw klantenzone.  Bij een variabel tarief volgt jouw prijs de groothandelsprijzen. De getoonde eenheidsprijs op de tariefkaarten verwijst naar de indexatieperiode net voor de start van jouw contract. De werkelijke prijs voor je contract in de volgende indexatieperiode is nog niet gekend. Deze kan hoger of lager zijn dan de getoonde prijs.  
Hebben jullie ook een vast tarief?
Ja sinds novemeber 2023 bieden we ook een vast tarief aan.  Bij een vast tarief blijft je tarief voor je energie onveranderd over de hele duur van je contract. Dit betekent dus dat de schommelingen op de groothandelsmarkt geen invloed hebben op jouw factuur. Weet wel dat een vast tarief over het algemeen duurder is dan een variabel tarief.