Ons aanbod
Onze aanpak
Over ons
Hulp & contact
Energie.be NV   -   BE 0476.243.769   -   Koning Albert II-laan 7, 1210 Brussel   -   support@energie.be
Ons aanbod

Een scherp groen tarief, jaar na jaar.
Zo zit je levenslang goed bij Energie.be.


Hoe houden we onze prijs zo laag?

Betalen voor overbodige services die je niet gebruikt? Niet bij ons. Wij bieden één scherp vast en variabel tarief voor gas en elektriciteit, that’s it.
Enkel een snelle en efficiënte digitale klantendienst. Want zonder callcenter houden wij onze kosten, en dus ook die op jouw factuur, zo laag mogelijk.
Nee, wij komen niet op de radio met 3 verschillende spots. Nee, wij hebben geen website vol toeters en bellen. Goed, toch? Zo besparen wij kosten. En daar kan jij van meegenieten.

Is Energie.be blijvend goedkoop?

Dat ons tarief scherp is, kan je elke maand nagaan op de V-test. Je vindt ons sowieso in de top!

Elke maand de V-test uitvoeren? Steek je energie liever in wat echt telt. Hiernaast zie je een overzicht van de jaarlijkse evolutie van ons variabel tarief vs. de markt. Zoals beloofd: een scherp energietarief, jaar na jaar.

Elk jaar switchen van energieleverancier? Dat is verleden tijd! Eens je voor Energie.be kiest, zit je levenslang goed.
Ik wil klant worden
Gemiddelde jaarlijkse besparing bij Energie.be (V-test)

Prijs berekenen

Nog niet overtuigd? Doe een simulatie
en ontdek hoeveel jij kan besparen!


Veelgestelde vragen
Welke prijs is van toepassing gedurende mijn contract?
Dit hangt af of je een vast of variabel tarief hebt. Bij een vast tarief betaal je steeds dezelfde vaste prijs voor jouw energie. Deze prijs kan je terugvinden op de tariefkaart in jouw klantenzone.  Bij een variabel tarief volgt jouw prijs de groothandelsprijzen. De getoonde eenheidsprijs op de tariefkaarten verwijst naar de indexatieperiode net voor de start van jouw contract. De werkelijke prijs voor je contract in de volgende indexatieperiode is nog niet gekend. Deze kan hoger of lager zijn dan de getoonde prijs.  
Hoe werkt een variabel tarief?
Een variabel tarief is een tarief dat mee verandert met de schommelingen van de markt. Makkelijker gezegd: de prijs van de energie die wij aankopen is elk uur anders. Het kiezen voor een variabel tarief weerspiegelt zich enkel in jouw uiteindelijke afrekening. Als de marktprijs daalt, geniet jij dus direct van een lager energietarief. Dit geldt natuurlijk ook omgekeerd.  Bij een variabel tarief weet je nooit op voorhand wat de prijs per kWh is omdat je intekent op een formule in plaats van een tarief. Bij Energie.be bieden we maar één tarief aan, zo garanderen we jou dus steeds onze beste prijs. Let wel, een variabel tarief betekent niet dat jij maandelijks een ander voorschotbedrag moet betalen. De verwachte toekomstige prijsschommelingen zijn namelijk al opgenomen in je voorschotbedrag. Bij jouw afrekening bereken we je prijs op basis van dit verbruik en de variabele energieprijs gedurende je contract.
Hebben jullie ook een vast tarief?
Ja sinds novemeber 2023 bieden we ook een vast tarief aan.  Bij een vast tarief blijft je tarief voor je energie onveranderd over de hele duur van je contract. Dit betekent dus dat de schommelingen op de groothandelsmarkt geen invloed hebben op jouw factuur. Weet wel dat een vast tarief over het algemeen duurder is dan een variabel tarief. 

Tariefkaarten

Graag wat meer info over onze scherpe tarieven?
Check dan zeker onze tariefkaarten.

ParticulierProfessioneel
Variabel
Vast